Pohjois-Korea listasi onnellisimmat ja surullisimmat maat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Korea on tiukasti suljettujen rajojensa ja kurjuutensa johdosta muodostunut mystiseksi maailmaksi, josta on lupa odottaa aivan mitä tahansa. Julkisuuteen onkin viime vuosina tullut runsaasti sekä luvallisesti että luvattomasti kuvattua videomateriaalia maasta.

Nyt Pohjois-Korea on julkistanut oman virallisen näkemyksensä maailman onnellisimmista maista. Tulos oli vähintäänkin yllättävä, sillä muissa vastaavissa listauksissa kyseiset maat eivät ole menestyneet kovinkaan hyvin. Ei liene kuitenkaan yllätys, että juuri näillä mailla on erityisen lämpimät suhteet Pohjois-Korean johtoon.

Maailman onnellisimmaksi maaksi nimettiin naapurimaa Kiina ja toiseksi onnellisimmaksi Pohjois-Korea. Kolmas oli Kuuba, neljäs Iran ja viides Venezuela. Listaus ei kuitenkaan loppunut vielä siihen, sillä myös toisessa päässä oli mielenkiintoisia maita. Maailman onnettomimmiksi maiksi Pohjois-Korea nimesi arkkivihollisensa. Viimeisellä sijalla oli nimittäin Yhdysvallat ja toiseksi viimeisellä Etelä-Korea.

Taannoin valokuvaaja Steve Gong otti suuren riskin kuvatessaan Pohjois-Koreassa salaa kuukausien ajan. Video on kuvattu Canon 5D -kameralla, jota on viime aikoina käytetty myös muiden muassa 24-televisiosarjan ja satojen televisiomainosten kuvaamiseen. Gong harjoitteli kuvaamaan kameralla vaivihkaa siten, että kamera roikkui hänen kaulastaan. Myös valokuvaaja Tomas van Houtryven valokuvia löytyy Time-lehden verkkosivuilta.