Mainoskampanja meni liian pitkälle – mainostaja pidätettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eri tuotteiden mainoskampanjoilla pyritään usein aiheuttamaan kohua, joka toisi tuotteelle palstatilana pelkkää kampanjaa enemmän huomiota. Paljon pidemmälle ollaan valmiit menemään, kun mainostoimisto markkinoi itseään potentiaalisille asiakkaille.

Nyt indonesialainen viestintä- ja mainostoimisto Buzz & Co on nimittäin mennyt liian pitkälle kohun aiheuttamisessa, sillä sen makaaberi kampanja on tuomittu laajalti ja johtanut poliisitutkintaan. Yhtiö lähetti potentiaalisille asiakkailleen sata lasten ruumisarkkua mainostaessaan Rest in Peace Advertising -nimistä kirjaansa, Campaign Singapore uutisoi.

Arkkujen lähettäjäksi oli merkitty Rest In Peace Soon. Arkuissa oli sisällä kukkia ja viesti, jossa opastettiin tarkistamaan nettiosoite www.restinpeacesoon.com. Mukana oli myös verkkosivulle kirjautumiseen tarvittava salasana. Kampanjan takia mainostoimiston toimitusjohtaja Sumardy Ma pidätettiin ja mainostoimiston tiloihin Jakartassa tehtiin kotietsintä. Toimitusjohtaja kertoi poliisille tempauksen olleen julkisuustemppu. Muiden mainostoimistojen johto on verrannut kampanjaa leikkipommien lähettämiseen.