Juorulehti salakuunteli pääministeriä ja Kate Middletonia?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme keväällä kuinka brittiläisen News of the World -juorulehden toimitus joutui tunnustamaan rikkoneensa lakia juttuvinkkejä hankkiessaan. Lehden toimittajat olivat säännöllisesti murtautuneet julkkistähtien ja kuninkaallisten puhelinvastaajiin skuuppien toivossa.

Asian tultua julki poliisi käynnisti välittömästi tutkinnan. Sittemmin useita lehden työntekijöitä ja muiden muassa uutispäällikkö on pidätetty. Nyt julki tulleiden tietojen mukaan myös Britannian entinen pääministeri Tony Blair ja tuore kuninkaallinen Kate Middleton olisivat olleet salakuunneltujen listalla. Middletonia salakuunneltiin Daily Mail -lehden mukaan vuosina 2005 – 2006.

Scotland Yard on ollut vaitonainen asian tutkinnasta, mutta vahvistanut että lisää pidätyksiä voi olla vielä tulossa. News of the World -lehti myönsi syytökset oikeiksi vime viikolla, kun se julkaisi lehdessään julkisen anteeksipyynnön. Salakuunneltuja julkkiksia on tällä tietoa ainakin 24. Tekijöille voidaan tuomita rikoksista pitkät vankeustuomiot.