USA:n presidentin ”tuomionpäivän lentokone” esiteltiin – katso video

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti liikkuu ympäri maailmaa tunnetusti Air Force One -lentokoneellaan, joka on erikoisvarusteltu Boeing 747 -lentokone. Se ei ole kuitenkaan ainoa presidentin ja hallituksen käytössä oleva erikoiskone.

Nyt ABC News on nimittäin päässyt tutustumaan presidentin ”tuomionpäivän lentokoneeseen”, joka on niin ikään Boeing 747. Sen varustelu ylittää kuitenkin huomattavasti normaalin Air Force Onen varustelun. Erikoiskoneessa on nimittäin ikkunat ainoastaan ohjaamossa, sillä muuta konetta eristää ulkomaailmasta ydinpommin shokkiallon ja elektronisen pulssin kestävä suojakilpi.

Kone on tarvittaessa ilmassa jo muutamassa minuutissa, ja sillä on omat erikoisjoukkojen sotilaansa ja tekninen henkilökuntansa. Koneessa on niin paljon elektroniikkaa, että sen viilentämiseen tarvitaan oma ilmastointi. Merkittävintä on kuitenkin se, että ”tuomionpäivän lentokone” kykenee lentämään tankkaamatta yhtäjaksoisesti päiväkausia. Tarkka maksimiaika on salaisuus. Lisäksi sen lentonopeus on 40 mailia vastaavaa normaalia konetta nopeampi. Edellisen kerran konetta käytettiin tositoimissa WTC-iskujen aikaan.