Suomalainen elokuva palkittiin kahdella pääpalkinnolla Kiinassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuva Niko – lentäjän poika osallistui viime viikonloppuna päättyneille China International Children’s Film Festivaleille ja palasi kotiin kahden palkinnon kera. Tuomaristo palkitsi Nikon festivaalien parhaana animaationa.

Raati koostui 11 kansainvälisestä elokuva-alan ammattilaisesta. Myös 230-henkinen lasten raati päätyi samaan tulokseen: Niko palkittiin lasten juryn My Favorite Animation -palkinnolla. China International Children’s Film festivaaleilla esitettiin yli 60 elokuvaa 22 eri maasta. Näytelmäelokuvapalkinnon voitti argentiinalainen The Last Summer of La Boyita ja lasten jyryn My Favorite Feature -palkinnon saksalainen The Crocidiles.

Niko – lentäjän poika on kerännyt maailmanlaajuisesti tähän mennessä yli 3 miljoonaa katsojaa ja se esitetty elokuvateattereissa yli 25 maassa, ollen kaikkien aikojen katsotuin suomalainen elokuva. Niko oli joulukuussa 2009 yksi kolmesta ehdokkaasta, joista Euroopan elokuva-akatemia valitsi ”Euroopan Oscarin” saajan. Suomessa Niko – lentäjän poika palkittiin helmikuussa 2009 parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jusseilla.