Kissoille määrättiin ulkonaliikkumiskielto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australia on ollut jo pitkään hyvin tarkka siitä millaisia eläimiä se maahan päästää, sillä kengurumaahan aikoinaan vahingossa rantautunut kanikanta aiheuttaa vuosittain valtavaa tuhoa. Nyt tulilinjalle ovat joutuneet kissat.

Petoeläiminä kissat tekevät nimittäin runsaasti tuhoa eristäytyneen mantereen alkuperäisille eläimille. Nyt Sydneyssä onkin määrätty voimaan kissojen ulkonaliikkumiskielto, joka on voimassa illasta aamuun. Uutistoimisto Reutersin mukaan kieltoon päädyttiin, kun pormestarin poika pelasti opossumiperheen kissan kynsistä. Viime vuonna raportoitiin 564 tapausta, jossa kissat olivat hyökänneet opossumien kimppuun.

– On pieni asia pyytää pitämään kissat sisätiloissa, jotta voimme suojella alkuperäistä eläimistöä. Opossumit olivat täällä ensin, joten meidän vastuullamme on suojella niitä. Koirat tekevät pahaa jälkeä, mutta ne eivät osaa kiivetä puihin, viranomainen kertoi Reutersille.