Strippibaari väitti: ”Riisuminen on taidetta” – verottaja eri mieltä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa strippibaarit ovat tähän saakka saaneet toimia pienemmillä veroilla kuin muut ravintolat, koska strippaaminen on luettu taiteeksi. Nyt tilanteeseen on tulossa muutos, kun riisumisen lukeminen taiteeksi on kyseenalaistettu.

New Yorkin osavaltion tuomioistuin on linjannut, että jatkossa strippibaarit eivät enää saa verovähennyksiä entiseen tapaan. Ennakkotapaukseksi on noussut The Nite Moves -nimisen strippibaarin tarjonta, jota ravintola on kuvaillut ”taiteelliseksi ilmaisuksi” saadakseen verohelpotuksia.

Torstaina tuomioistuin kääntyi asiassa kuitenkin verottajan puolelle, sillä tuomarin mukaan ”koreografioituja eksoottisia tansseja” ei voida katsoa taiteeksi. Kiistaa on käyty vuodesta 2005 saakka Times Union -lehti uutisoi.