Tsunamin tuhoama kylä meren pohjassa – aavemaiset kuvat julki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japaniin iskenyt tsunami alkaa olla jo poistunut otsikoista, mutta ihmisten mielissä tapaus säilyy pitkään. Valtava tsunami vei mereen tuhansia ihmisiä sekä kokonaisia kyliä ja kaupunkeja. Nyt joukko sukeltajia on käynyt tarkastelemassa tuhon jälkiä meressä.

Sukeltajien ikuistamat aavemaiset kuvat on nekin julkaistu nyt verkossa. Niissä voidaan nähdä kuinka perheiden omaisuutta makaa meren pohjassa miljoonien esineiden verran. Pohjasta löytyy muiden muassa kokonaisia kyliä taloineen ja autoineen. Katso kuvat tästä.

Sukeltajat kuvasivat esimerkiksi talojen ovia, astiastoja, vaatteita, lastenkirjoja, kuorma-autoja ja perhepotretteja. Harvinaislaatuisista kuvista saa vaikutelman, että aika on pysähtynyt tsunamin iskuun. Tsunamissa menehtyi 23.000 ihmistä ja 90.000 on edelleen vailla kotia.