Kohuttu McDonald’s kuva on huijaus: ”Mustaihoisille lisämaksu” – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin pikaruokaketjuihin lukeutuva McDonald’s on joutunut huijauksen kohteeksi, kun verkossa julkaistiin tekaistu valokuva yhtiön ravintolasta. Kyltissä todetaan, että afrikan-amerikkalaisilta asiakkailta peritään ryöstöjen vuoksi 1,5 dollarin lisämaksu.

Kuva on levinnyt nopeasti yhteisömedioissa, kuten Facebookissa ja Twitterissä. Asiasta uutisoineen Gawker-julkaisun mukaan kuva on liikkunut verkossa jo noin neljän vuoden ajan, mutta lähtenyt leviämään kulovalkean tavoin vasta nyt. Twitterissä sen kuvatekstinä on yleensä ollut ”Seriously McDonalds”.

Nyt pikaruokaketju on yrittänyt levittää sanaa, että kuva on huijaus. Siitä ilmoitettiin myös yhtiön Twitter-blogissa. Huijauskuvassa nähtävä asiakaspalvelun numero vie todellisuudessa KFC-pikaruokaketjun asiakaspalveluun.