Sauna teki ennätyksensä Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kahdeksatta kertaa järjestetty raskaan rockin ja metallin festivaali Sauna Open Air teki yleisöennätyksensä keräten paikalle yli 26 000 hengen yleisön. Kolmipäiväinen juhla tarjosi yleisölle genren ykkösnimiä.

Sauna Open Airin aiempi yleisöennätys oli vuodelta 2009. Tänä vuonna Sauna keräsi suurimman yleisönsä koskaan, 26.000 festivaalivierasta ja yleisöpiikki oli lauantaina, jolloin paikalla oli huikeat yli 11.0000 metallipäätä.

Pääesiintyjänä esiintyi legendaarinen Ozzy Osbourne, joka esitti muiden muassa legendaariset kappaleensa Mama, I’m Coming Home ja Paranoid. Yksi Saunan odotetuimmista esiintyjistä oli Judas Priest, jonka Saunan keikka oli osa jäähyväiskiertuettaan. Keikka jäi monilla mieleen historiallisena – tällä tietoa yhtyeen viimeisenä Suomen keikkana.

Edesmennyttä Ronnie James Dioa muisteltiin hänen muun bändinsä, Dio Disciplesin tahdittamana. Brittimetallin veteraani Saxon päätti etuoikeutetusti Saunan toisen illan. Progemetallin lähettiläs Queensryche ja yksi hevimetallin suurimmista vaikuttajista Accept nostattivat ihmismassan kädet pystyyn ja testasivat yleisön äänijänteet yhteislaulun merkeissä.