Viranomaisilta käsittämätön vaatimus – kotiavaimet tulee jättää ulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat on tunnettu siitä, että maan eri osavaltioissa on lukuisia täysin pähkähulluja lakeja. Tuoreessa muistissa on esimerkiksi viime kuussa Floridassa läpi mennyt laki, joka kielsi vahingossa myös ihmisten välisen seksin.

Iowassa sijaitsevassa Cedar Fallsissa hämmästellään nyt viranomaisten käsittämätöntä esitystä, jonka mukaan asukkaiden tulee jättää kotiavaimensa talonsa ulkopuolelle hätätilanteiden varalta. Osavaltiossa ollaan nimittäin valmistelemassa lakia, jonka mukaan yli kolmen asunnon kokonaisuuksissa avainten täytyy jatkossa löytyä talon ulkopuolelta kassakaappimaisesta laatikosta.

Ehdotus on luonnollisesti saanut valtavan vastustuksen asukkailta, sillä avainten vääriin käsiin päätymisen pelätään kasvattavan rikollisuutta. Vastustajien mukaan vaatimus loukkaisi kansalaisten perusoikeuksia. Esityksestä käytiin maanantaina äänestys, jossa esitys hyväksyttiin äänin 6-1. Koko kaupungin turvalaatikoiden hinnaksi arvioitiin yli 500.000 dollaria.