AL: TOAS raivostutti opiskelijat – kotibileet maksatetaan kaikilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on syntynyt kohu, kun Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS ilmoitti pidättävänsä kokonaisen opiskelijatalon asukkaiden vuokravakuudet talossa tuhoa aiheuttaneiden bileiden takia. Aamulehti sai haltuunsa opiskelijoille lähetetyn uhkauskirjeen.

Kirjeessä TOAS ilmoittaa opiskelijoille pidättäytyvänsä palauttamasta vuokravakuuksia kunnes bileiden rikostutkinta on päättynyt. Poliisitutkinta voi kestää kuukausia tai jopa yli puoli vuotta, ja ilmoituksensa mukaan TOAS ei tuona aikana palauta opiskelijoiden maksamia vuokravakuuksia. Opiskelijoille lähetetty kirje on selkeä, eikä sisällä tulkinnanvaraa. Kaiken lisäksi se on myös laiton.

TOASin toimitusjohtaja Timo Lehto kertoi kuitenkin Aamulehdelle eri tarinan kuin opiskelijoille, sillä hän väitti säätiön pidättävän opiskelijoiden rahat vain kuukaudeksi. Siitä opiskelijoille lähetetyssä kirjeessä ei kuitenkaan mainita mitään.

– Meillä on aikaa palauttaa vuokravakuudet kuukauden loppuun. Haluamme vain selvittää, kuka on vahingoista vastuussa. Katsotaan, ilmoittautuvatko syylliset, Timo Lehto kertoi Aamulehdelle.

Todellisuudessa TOAS ei kuitenkaan voi pidättää tapaukseen syyttömien opiskelijoiden rahoja, vaan ne tulee maksaa takaisin aivan normaalisti poliisitutkimuksista huolimatta. Tämän vahvisti Aamulehdelle Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario.