Googlen uusi hakutoiminto mullistaa kuvahaut – kokeile itse

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin hakupalvelu Google kehittää aktiivisesti uusia toimintoja palveluunsa. Nyt mukaan on tullut kovasti odotettu uutuus, jossa käyttäjä voi hakea oman kuvansa perusteella vastaavia kuvia myös verkosta. Haun perusteeksi voi lähettää verkossa olevan kuvan osoitteen tai vastaavasti tietokoneeltaan kuvan Googlelle.

Uutta kuvahakua voi testata tästä linkistä.

Uuden kuvahaun kuvake löytyy ”Etsi kuvia” painikkeen vasemmalta puolelta. Toimituksen testissä kuvahaku toimi hyvin ja löysi nopeasti artistien samoja promokuvia verkosta. Samankaltaisten kuvien haussa vaikuttaa kuitenkin vielä olevan hieman kehitettävää. Samalla Google lanseerasi myös kuvahaun, jossa hakutulokset vilahtelevat ruudussa jo hakutekstiä kirjoitettaessa.