Kultakalojen myyminen halutaan kieltää – eläinrääkkäystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

San Franciscossa on parhaillaan meneillään poikkeuksellisen laaja kannanotto lemmikkieläimiä vastaan. Eläinaktivistit ovat nousseet barrikadeille ja ryhtyneet vastustamaan valtaosaa lemmikeistä, sillä heidän mukaansa niiden pitäminen on eläinrääkkäystä.

Lemmikkikaupat ovat kaupungissa parhaillaan tulilinjalla, ja lisäksi keskustelua ovat aiheuttaneet myös kultakalat, joita pidetään kodeissa usein pienenpienissä maljakoissa. Suosittu r&b-artistiduo Matier & Ross vaatii näkyvästi juuri niiden kieltämistä ja on ollut asiasta yhteydessä myös paikallisiin viranomaisiin. Artistien mukaan kissan ja koiran omistaminen on pahasta, mutta kultakalojen pitäminen on väärin.

– Suurin osa akvaariokaloista on kasvatettu epäinhimillisissä olosuhteissa tai otettu kiinni vapaudesta. Se aiheuttaa valtavia ongelmia esimerkiksi eteläisen Aasian trooppisille kalakannoille, Philip Gerrie kertoi San Francisco Gate -lehdelle.

San Franciscon akvaariokauppiaat ovat tyrmänneet väitteet ja todenneet, että kalojen kieltäminen olisi vain kaupunginhallituksen uusi tapa kontrolloida ihmisten elämää.