Koulu tuomittiin rasismista – lapsi erotettiin hiustyylin takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa kohistiin taannoin tapauksesta, jossa 12-vuotias koulupoika erotettiin katolisesta koulusta vääränlaisten hiusten takia. Tapausta on nyt puitu myös oikeudessa, jonne pojan raivostuneet vanhemmat asian veivät ja voittivat jutun.

Poika kävi Pohjois-Lontoossa sijaitsevaa St Gregory’s Catholic Science College -koulua, kun hän saapui ensimmäiseen koulupäiväänsä suositussa hiustyylissä. Tyylin sanansaattajana on viime aikoina toiminut pojan ikätoveri, näyttelijä Jayden Smith. Trendikäs hiustyyli oli kuitenkin koululle liikaa, ja poika erotettiin heti ensimmäisenä koulupäivänä.

Koulun sääntöjen mukaan oppilaiden tulee käyttää koulupukua ja heidän hiustensa tulee olla siistit. Nyt brittiläinen korkein oikeus on ratkaissut asian ja todennut, että oppilaan erottaminen oli rasistista syrjintää. Kyseessä on merkittävä ennakkotapaus, joka määrittelee koulujen mahdollisuudet erottaa oppilaitaan mielivaltaisesti.