Japanissa tehtiin ulosteesta ruokaa – maistuisiko tämä kakkapihvi?

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Maailman alati paheneva ruokapula on tosiasia, jota kukaan tuskin lähtee enää kiistämään. Tiedemiehet ovat yrittäneet löytää ruokapulaan ratkaisua jo vuosikymmenten ajan, ja nyt japanilainen tiedemies on esitellyt oman ehdotuksensa. Se ei välttämättä ole kuitenkaan kaikkien mieleen.

Japanilaistutkija Mitsuyuki Ikeda on nimittäin kehittänyt keinon tehdä muiden muassa pihvejä proteiinista, joka on eristetty ihmisen ulosteesta. Uloste taas eristettiin ennen prosessia Tokion kaupungin jätevedestä.

Ikedan mukaan jätevedestä tiivistetyssä massassa on runsaasti käyttökelpoista proteiinia. Hänen mukaansa ulosteesta tehdystä ruoasta voidaan jatkossa saada ruokaa ihmiskunnalle. Pihvin luvataan jopa maistuvan aidolle lihalle.