Perämies juovuksissa matkustajakoneen ohjaksissa – 15 vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Stara.fi

Lentäjien nollatoleranssi työssään on kaikille tuttu juttu, mutta ilmeisesti kaikki lentäjät eivät ole sitä vieläkään sisäistäneet. Tämä siitä huolimatta, että heillä on jokaisessa työvuorossaan vastuullaan jopa satojen ihmisten henki.

Nyt eräs amerikkalainen perämies on tuomittu Denverissä järjestetyssä oikeudenkäynnissä 15 vuodeksi vankeuteen, koska hänet yllätettiin juopuneena lentokoneen ohjaksista. United Express -lentoyhtiön henkilökuntaan tuolloin kuulunut mies sai välittömästi potkut, ja nyt myös tuomioistuin on rankaissut häntä raskaimman mukaan.

Juopumus tapahtui vuoden 2009 joulukuussa, kun perämies oli lentämässä Austinista Denveriin 70 matkustajan lentokoneella. Silminnäkijöiden mukaan heille kävi heti selväksi, että pilotti oli juovuksissa, uutistoimisto Reuters uutisoi.