Kaaos Provinssirockissa: Suosikkiyhtye poistettiin lavalta kesken keikan – hitti jäi soittamatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Provinssirockin loppuunmyyty lauantai päättyi eilen vauhdikkaissa merkeissä, kun tapahtuman järjestäjä joutui lopettamaan väkisin illan viimeisen esiintyjän keikan. Samalla yhtyeen suurin hitti jäi soittamatta.

Kyseessä oli Wolfmother-yhtyeen kovasti odotettu ensimmäinen Suomen keikka, jonka päätteeksi bändi oli suunnitellut soittavansa encorena Joker And The Thief -hittinsä. Yhtyeen esiintyminen X Stagella venyi kuitenkin suunniteltua pidemmäksi, eikä järjestäjillä ollut mahdollisuutta antaa yhtyeen esiintyä enää kello kahden jälkeen aamuyöllä, YleX vahvistaa.

Näin ollen festarijärjestäjistä riippumattomista syistä bändin esiintyminen jouduttiin keskeyttämään juuri ennen encorea yhtyeen ja fanien raivokkaista mielenilmauksista huolimatta. Järjestysmiehet joutuivat poistamaan osan bändistä lavalta. Lopulta yhtye kiitti yleisöä kiertueensa parhaasta keikasta ja lupasi palata Suomeen.

Tapahtuman järjestäjän taholta kyse oli normaalista toiminnasta, sillä viranomaismääräyksiin on viime vuosina ryhdytty suhtautumaan pilkuntarkasti ympäri maailmaa. Esimerkiksi keikoiltaan alati myöhästyvän Guns’n Rosesin esiintymisistä on jouduttu katkaisemaan sähköt useilla eri festivaaleilla. Viime vuonna Provinssin X Stagella katkaistiin sähköt Jenni Vartiaiselta juuri ennen encorea, mutta syyllinen oli tuolloin sähkörohmu Rammstein-yhtye.