Uusi supersankari hämmentää: Tässä on Esinahkamies!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta löytyy sadoittain erilaisia supersankareita, joista valtaosa esiintyy ainoastaan sarjakuvissa. Jokaiselta löytyy kuitenkin jonkinlaisia erikoiskykyjä tai -voimia. Nyt eräs tuore supersankari hämmentää jo pelkästään nimellään. Hän on Esinahkamies.

Tiukassa sinikeltaisessa supersankariasussa seikkaileva Esinahkamies taistelee oikeuden puolesta ja ympärileikkausta vastaan. Hänen arkkivihollisensa on Dr. Mutilator, joka suorittaa säälimättömiä ympärileikkausia juutalaispojille. Siviilissä tohtori on Edric Griswold, mutta pahikseksi muututtuaan hän ei palaa normaaliksi ennen kuin viattoman poikalapsen esinahka on poistettu.

Esinahkamies on San Diegossa asuvan Matthew Hessin luomus. Hän kehitti hahmon viime vuonna tarkoituksenaan vastustaa alaikäisten poikien ympärileikkauksia. Sarjakuvan ensimmäinen numero on nyt kuitenkin joutunut rasismisyytösten kohteeksi, kun sen hahmojen väitetään pohjautuvan 1930-luvun natsipropagandaan. Samalla sarjakuvan luoja on saanut asialleen runsaasti medianäkyvyyttä.