Provinssissa kaikkien aikojen ennätys 81 000 kävijää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna juhlittu Provinssirock saavutti sunnuntaina kliimaksinsa, kun Katri Helena nousi lavalle päivän ensimmäisenä esiintyjänä. Liian aikainen esiintymisaika verotti juhlakansaa ja sai yleisöltä kritiikkiä, mutta iskelmätähden esiintyminen sulatti paikalle saapuneiden sydämet.

Saarilavalla samaan aikaan esiintyi juuri uuden albuminsa julkaissut Stella, jonka laulua ja soittoa oli kerääntynyt katsomaan tuhatpäinen yleisö. Myös Jukka Pojan & Sound Explosionin keikan reaggea sopi sunnuntaipäivän tunnelmaan.

Tanskalainen Volbeat heitti tuttuun tapaansa energisen keikan ja 20.000 katsojaa taputti tyytyväisenä käsiään. Illan pääesiintyjänä esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa System Of A Down. Provinssirockin sunnuntai oli ennakkoon loppuunmyyty ja festivaalialueella vieraili päivän aikana jälleen 28.000 vierasta.

33. Provinssirockista tuli tähän mennessä kaikkien aikojen vuosi, sillä uudeksi yleisöennätykseksi muodostui 81.000 kävijää. Edellinen yleisöennätys on vuodelta 2008, jolloin Törnävänsaaressa nähtiin 75.000 festivaalikävijää. Viranomaisten mukaan Provinssiyleisö oli erittäin rauhallista ja yleisö oli saapunut huvialueelle nauttimaan musiikkitarjonnasta.