Grammy-palkittu hittiartisti sai 15 vuoden vankeustuomion

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin reggaetähtiin lukeutuva jamaikalainen artisti Buju Banton joutuu viettämään seuraavat vuoden pakollista hiljaiseloa musiikkimaailmasta, sillä hänet on nyt tuomittu kymmeneksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen huumekaupasta.

Kymmenen vuoden vankilatuomion jälkeen artisti, oikealta nimeltään Mark Myrie, joutuu kärsimään vielä viiden vuoden ehtollisen vankeustuomion. Yhteensä ”kakkua” tuli siis viidentoista vuoden verran. 37-vuotias Buju Banton oli vuonna 2009 osallisena huumekaupassa, josta hän jäi kiinni vasta tämän vuoden helmikuussa. Tänään hänelle luettiin raju tuomio tampalaisessa tuomioistuimessa Floridassa.

Artistin asianajaja kertoi päämiehensä roolin olleen huumekaupassa vain marginaalinen ja hän vaati tuomioistuinta ottamaan huomioon artistin tekemän hyväntekeväisyyden. Pyyntöjä ei kuitenkaan otettu huomioon, ja Buju Banton sai pitkän linnareissun.