Skeittilegenda tappoi itsensä poliisiaseman edessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin lukeutuva skeittilegensa Eric Swenson on kuollut 64-vuotiaana. Hän teki maanantaina itsemurhan poliisiaseman edessä San Franciscossa. Swenson suuntasi maanantaina kello 08.30 aikaan poliisiaseman edustalle, jossa hän otti esiin aseen ja ampui itseään päähän.

Itsemurhan motiiviksi epäillään moottoripyöräonnettomuudesta aiheutuneita jatkuvia kovia kipuja. Swenson ei itse skeitannut, mutta hänet tunnettiin merkittävistä skeittibisneksen saavutuksistaan, joita alan harrastajat saavat kiittää yhä tänäkin päivänä. Hän oli Trashed-skeittilehden ja skeittilautojen osia tuottavan Independent Trucks -yrityksen perustaja.

Viimeksi mainittu yritys kehitti 70-luvulla osia, jotka helpottivat huomattavasti skeittaajien liikehdintää laudoillaan. Swenson perusti Independent Trucks yrityksensä Fausto Vitellon kanssa vuonna 1978. Hieman myöhemmin ystävykset perustivat Trashed-lehden, jossa myös Independent Trucks mainosti laajasti.