Nettihuutokauppa eBay meni liian pitkälle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksassa kaikenlainen natsimateriaali on kiellettyä ja turistitkin joutuvat pidätetyksi mikäli esittävät natsitervehdyksen tai sellaiseksi tulkittavan eleen väärässä paikassa. Nyt maailman suurin nettihuutokauppa eBay on kuitenkin mennyt liian pitkälle natsiteeman kitkemisessä.

Palvelussa tuotteita myynyt Philip Fursman yllättyi nimittäin myydessään palvelussa 2,8 sentin kokoista Hitler-figuuria. Vain hieman kolikkoa suurempi figuuri vedettiin nimittäin myynnistä palvelun toimesta, koska eBayn mukaan kyseessä oli natsipropagandaa. Fursmanin kauppaama figuuri oli hänen itse valmistamansa ja maalaamansa, kuten monet hänen aiemminkin myymistä figuureista.

– Olen samaa mieltä siitä, että Hitler oli kammottava ihminen, mutta nyt on kyse figuurista, jossa ei ole edes SS-joukkojen tunnuksia. Jos olisi maalannut hahmon siniseksi, olisi hänet voinut sekoittaa keneen tahansa, Philip Fursman kertoi Mirror-lehdelle.

Ennen Hitleriä kaupaksi oli ilman ongelmia mennyt muiden muassa Osama Bin Ladenin hahmo. Kymmenen punnan hintainen pienenpieni Hitler oli kuitenkin palvelulle liikaa. Nyt eBaylle naureskellaan verkossa, sillä toimenpidettä pidetään ylireagointina. Aiemmin eBay on poistanut myynnistä muiden muassa lautapelin, jota myyntiin aivan tavallisissa kaupoissa ja joka oli tarkoitettu yli kahdeksanvuotiaille pelaajille.