Pöyristyttävä paljastus U2-yhtyeestä johti väkivaltaan festareilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanlaajuista suosiota nauttivan irlantilaisen U2-yhtyeen keulahahmo Bono on nostanut itsensä maailmanrauhan ja oikeudenmukaisuuden lähettilääksi. Nyt Bonon ja koko yhtyeen julkisivu on kuitenkin saanut massiivisen särön, kun karu totuus yhtyeen raha-asioista tuli julki.

Tuoreimpien tietojen mukaan megayhtye ei nimittäin maksa lainkaan veroja Irlantiin. U2 on tänä viikonloppuna rokattavan massiivisen Glastonburyn festivaalin pääesiintyjä. Festarikeikka ei kuitenkaan alkanut kovin suosiollisissa merkeissä, kun joukko Art Uncut -ryhmittymän mielenosoittajia vaati suosikkiyhtyettä maksamaan veronsa muiden irlantilaisten tavoin.

– Tämä tuli shokkina. Rakastan U2-yhtyettä, mutta minusta kaikkien pitää maksaa veronsa. Mielenosoittajilla oli täysi oikeus ilmaista mielipiteensä, silminnäkijä totesi Daily Mail -lehdelle.

Festareiden mielenosoitus muuttui lopulta väkivaltaiseksi yhteydenotoksi tapahtuman järjestysmiesten kanssa. Mielenosoituksen teemana oli ”U Pay Your Tax 2”. Mukana oli kuusimetrinen ilmapallo, johon viesti oli maalattu. Järjestysmiehet saivat kahakassa rikottua ilmapallon ennen kuin se ehdittiin päästää kellumaan yleisömeren päälle. Mielenosoittajien tärkein tavoite kuitenkin saavutettiin, kun tieto U2-yhtyeen raha-asioista levisi kertaheitolla maailmalle.