”Google heitti lihavat ulos työhaastattelusta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin internetyhtiö Google on joutunut erikoisten syytösten kohteeksi, kun eräs yhtiölle töihin hakenut nainen oli mielestään liian lihava saadakseen työpaikan. Hänen mukaansa Google syrjii lihavia työnhakijoita.

Google tunnetaan yhtiönä, joka tarjoaa työntekijöilleen kattavan terveydenhuollon, joka pitää sisällään myös kuntosaleja ja liikuntatunteja työpaikalla. Nyt eräs newyorkilainen nainen uskoo yhtiön pitävän terveitä elämäntapoja niin suuressa arvossa, ettei se halua joukkoonsa lihavia työntekijöitä.

Hän oli yksi seitsemästä ylipainoisesta työnhakijasta, jotka poistettiin Googlen työhaastattelusta lounaan aikana. Samaan ryhmään kuuluneet ja haastatteluun jääneet 13 henkilöä olivat kaikki normaalipainoisia. Naisen mukaan haastattelua edeltäneessä puhelinhaastattelussa häneltä kysyttiin runsaasti liikuntaan liittyviä kysymyksiä. Google on julkaisemassaan tiedotteessa kiistänyt jyrkästi kaikenlaiset syrjintäväitteet, Jezebel-julkaisu kertoi ensimmäisenä.