Lentäjä heitti kännykän matkustajakoneen ikkunasta – ei päästetty ilmaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

British Airwaysin englantilainen lentokapteeni on joutunut ongelmiin törttöiltyään perjantaina Edinburghin lentokentällä. Kapteenin tarkoitus oli saada tempauksellaan lento Gatwickiin mahdollisimman nopeasti ilmaan, mutta tulos olikin täysin päinvastainen.

Tilanne sai alkunsa, kun British Airwaysin lento BA2945 oli myöhässä lentokentällä järjestetyn lentonäytöksen takia. Kun boeing 737-400 -matkustajakone oli viimein rullaamassa kiitotielle, löysi henkilökunta matkustamosta matkapuhelimen, jolle ei löytynyt omistajaa. Kännykkää ei turvallisyyssyistä saa ottaa mukaan lennolle ilman omistajaa, joten se piti poistaa koneesta.

Kapteeni ei kuitenkaan halunnut myöhästyttää lentoa enää enempää, joten hän pyysi lennonjohdolta lupaa pudottaa kännykkä ikkunasta rullaustielle. Lupaa ei myönnetty, mutta siitä huolimatta lentäjä avasi ohjaamon ikkunan ja heitti puhelimen maahan. Tilanne huomattiin ja kone määrättiin palaamaan portille. Siellä lennon koko henkilökunta poistettiin koneesta ja tilalle jouduttiin hankkimaan uusi tiimi. Lento myöhästyi lopulta kolme tuntia lisää ja nyt lentokapteenin tekemisistä on käynnistetty poliisitutkinta.