Vaalea leipä kiellettiin kalansyöttinä – liian epäterveellistä

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessakin leivän kulutus on ollut viime aikoina rajussa laskussa, kun karppaaminen ja sen ero muodot ovat nousseet todelliseksi terveystrendiksi. Leipomot kehittävät vähähiilihydraattisia leipiä samalla kun ihmiset ovat ryhtyneet välttämään erityisesti vaaleaa leipää.

Nyt vaalean leivän epäterveellisyydestä on saatu uusi mielenkiintoinen merkki, kun Britannian viranomaiset ovat kieltäneet sen syöttämisen kaloille. Hampshiressä kalastajat ovat käyttäneet vaalean leivän paloja kalansyöttinä. Jatkossa heidän tulee kuitenkin vaihtaa syöttejä, koska vaalea leipä aiheuttaa kaloille vakavia terveysongelmia tehden niistä uneliaita ja turvonneita.

Jatkossakin kalastajat voivat käyttää syötteinä leipää, mutta sen tulee olla täysjyvää. The Mirror -lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan ongelmat johtuvat siitä, että vaalea leipä ei sisällä niin paljon proteiinia kuin tummempi leipä. Kalojen ruoansulatus ei saa hajotettua vaaleaa leipää tarpeeksi hyvin.