Aamulehti julkaisi kansanedustajien kännykkänumerot – mukana myös julkkisedustajat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset kansanedustajat ovat kansan valitsemia ja heidän palvelijoitaan. Moni pitää kuitenkin ylivoimaisen mahdottomana ottaa yhteyttä kansanedustajiin mieltään askarruttavissa asioissa.

Tänään Aamulehti on helpotti yhteydenottoja julkaisemalla kaikkien kansanedustajen yhteystiedot kännykkänumeroineen sivun kokoisessa artikkelissa. Lehti otsikoi artikkelinsa ”He ovat sinulla töissä” ja kehottaa ottamaan edustajiin rohkeasti yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Kansanedustajien työnumerot ovat toki muutenkin julkisia. Monilla kansanedustajille on tästä syystä työnumeroidensa lisäksi myös toinen salainen numero, jota käyttävät esimerkiksi perheenjäsenet ja ystävät. Stara selvitti muutamalta julkkisedustajalta ovatko he joutuneet häiriköinnin kohteeksi työnumeroidensa julkisuuden vuoksi.

– Ei minulla ole ollut mitään ongelmia, kun minulla on erikseen työpuhelin ja oma puhelin. Minulla on oma salainen numeroni, josta tutut saavat kiinni, Jaana Pelkonen kertoi Staralle.

Toimittajana ja artistina tunnetuksi tullut Mikko Alatalo on hieman toisenlaisessa tilanteessa, sillä hänelle puheluita tulee runsaasti.

– Minulle tulee aivan valtavasti puheluita joskus asiasta ja joskus asian vierestä. Ihmiset soittavat myös juovuksissa politiikasta tai vaikka tietokilpailuista että oliko se Alatalo edustajana Euroviisuissa vai ei. Mä olen kaikkien kaveri, aivan kuten karavaanarit, mutta minä en tosin ole teiden tukko, kansanedustaja Mikko Alatalo kertoo Staralle.

Myös entinen kansanedustaja ja nykyinen europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kertoi Staralle pitäneensä puhelinnumeronsa aina julkisena. Siitä huolimatta häirikkösoittoja ei ole hänellekään juuri tullut.

– Minä olen pitänyt numeroni avoimena jo 32 vuoden ajan. Joskus on tullut soittoja, kun ihmiset kapakasta soittelevat. Hirveän harvoin tulee häirikkösoittoja, sillä 99 prosenttia on asiallisia puheluita. Öisin pidän kuitenkin puhelimen kiinni, Liisa Jaakonsaari kertoi Staralle.