Hirvi pelasti murmelin hukkumasta

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Luonnossa elävien villieläinten toimintaan ei lukeudu muiden pulassa olevien eläinten pelastaminen. Nyt eräs hirvi on kuitenkin aiheuttanut ihmetystä pelastamalla toisen luontokappaleen hengen. Tapaus sattui Pocatellon eläintarhassa, Idahossa, Yhdysvalloissa.

Eläintarhan hoitajat ihmettelivät miksi aitauksessaan elävä hirvi kiinnitti poikkeuksellisen paljon huomiota suureen vesisaaviinsa ja kuvasi sitä videolle. Yllätys oli kuitenkin valtava, kun noin 15 minuutin suunnittelun jälkeen hirvi työnsi päänsä saaviin ja nosti sieltä ylös henkihieverissä olleen murmelin. Pienokainen oli pudonnut saaviin ja hukkumaisillaan, mutta hirvi huomasi tilanteen ja pelasti murmelin hengen.

Pelastamisen jälkeen hirvi laski murmelin hellästi maahan. Nyt ihmetellään miten hirvi ymmärsi pelastaa pienokaisen. Käyttäytymisen uskotaan liittyvän siihen, että hirvi asuu eläintarhassa, sillä villeinä elävillä hirvillä ei uskota olevan moista tarvetta pelastaa muiden lajien yksilöitä.