Blockfest tuo maailmankuulun platinaräppärin Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen ydinkeskustassa Tullikamarilla ja Pakkahuoneella 19. – 20. elokuuta järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest on julkistanut päälavan viimeisen artistikiinnityksensä.

Pääesiintyjäksi saapuu kaksinkertainen Grammy-ehdokas ja ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva rap-artisti Cam’ron. New Yorkin Harlemissa varttunut jenkki tunnetaan maailmankuulun The Diplomats -kollektiivin perustamisesta sekä soolouransa lukuisista hittisingleistä. Hänen kolmas pitkäsoittonsa Come Home With Me on myynyt yli miljoonan kopionsa ansiosta platinaa.

Cam’ron on tehnyt yhteistyötä genren suurimpien legendojen kanssa. The Notorius B.I.G. huomasi riimittelijän potentiaalin, ja jo aiemmin mies oli työstänyt materiaalia yhtenä kaikkien aikojen parhaana artistina pidetyn Big L:n kera. Myöhemmin Cam’ronin levyillä on vieraillut supertähtiä kuten Lil’ Wayne, Kanye West sekä Jay-Z.

Blockfestin kotimaista esiintyjäkattausta vahvistavat myös huippusuosittu Mikael Gabriel, kuuden vuoden tauon jälkeen keikkalavoille palannut Urbaanilegenda sekä yhteiskeikalle saapuvat Stepa ja Are. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana nähdään myös jo aiemmin ilmoitetut Bun B (USA), Looptroop Rockers (SWE), festivaalikesän ainoa Rähinä Live, Jare & VilleGalle, Asa ja Jätkäjätkät, Cheek, Paleface, Petri Nygård, Jukka Poika, Raappana, SMC Lähiörotat, Ruudolfin ja Kemmurun yhteiskeikka, Idän Ihmeen johtama Kalevan Komitea sekä No Smoking Team.

Päälavan artistikattaus on nyt täydellinen, vielä ilmoitetaan Hypestagen demokilpailun yhtyeet. Viime vuonna jo ennakkoon loppuunmyydyn Blockfestin lipunmyynti on edennyt vauhdikkaasti ja vaikka festivaali järjestetään tänä vuonna entistäkin suurempana, sekä päivä- että kahden päivän lippujen hinnat ovat edellisen vuoden tasolla. Loppuunmyytyjä VIP-lippuja on pystytty vapauttamaan hieman lisää Tikettiin.