Lihaa syövä kokaiini herättää kauhua: ”Vähän kuin AIDS”

Ohhoh! · Stara.fi

Kovien huumeiden vaarat eivät enää varmasti tule kenellekään yllätyksenä, mutta niiden aiheuttamat ongelmat muuttavat koko ajan muotoaan. Nyt viranomaiset ovat huolestuneet havainnoista, joiden mukaan New Yorkissa ja Los Angelesissa kokaiini on alkanut kirjaimellisesti syödä lihaa.

Kyseessä on kokaiini, johon on todennäköisesti sekoitettu eläimille tarkoitettua Levamisole-lääkeainetta. Lääkettä käytetään yleisesti karjan matolääkkeenä, ja ihmisillä se voi irrottaa ihon lihaskudoksesta muiden muassa kasvoissa ja korvissa. Asiasta uutisoineen ABC Newsin mukaan jopa 80 prosenttia Yhdysvalloissa myytävästä kokaiinista sisältää tätä lääkeainetta.

– Ongelma on todennäköisesti aika suuri, mutta emme vielä tiedä kuinka suuri ongelma todellisuudessa on, kertoi Noah Craft Los Angelesin biologisesta tutkimuslaitoksesta.

Viime aikona kuusi huumeidenkäyttäjään on hakeutunut hoitoon oireiden takia. Ensimmäisenä oireena näkyvät korvanlehdissä olevat purppurat läiskät, jotka ovat tuhoutunutta lihaskudosta. Uutiskanava Foxin mukaan se on nähnyt kuvia, joissa kokonainen mies oli yltä päältä tuhoutuneen lihaskudoksen peitossa.

– Emme voi tietää kenelle tämä tapahtuu. Rikkaat, köyhät, mustat ja valkoiset. Kuka tahansa voi olla riskiryhmässä. Lisäksi se estää uusien valkosolujen tuotannon, joten se on vähän kuin AIDS. Noin kymmenen prosenttia sairastuneista kuolee, joten tämä kuulostaa aikapommilta, Lindy Fox Kalifornian yliopistolta kertoi ABC Newsille.