Rekisterikilpi oli liian härski – viranomaiset kielsivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa räätälöityjen rekisterikilpien suosio on kasvanut tasaisesti jo vuosien ajan. Niille on kuitenkin asetettu varsin tarkat rajat, joten aivan mitä tahansa rekisterikilpiä ei rahallakaan saa. Aika ajoin painosta tulee kuitenkin rekisteritunnuksia, joilla on likaisia kaksoismerkityksiä.

Nyt Britanniassa on jouduttu kieltämään erään liikemiehen tilaama rekisteritunnus. Kyseessä oli ”BOll LUX”, joka voidaan ymmärtää myös muodossa ”bollocks”. Puhekielessä sanaa on alunperin käytetty muiden muassa kivesten synonyyminä. Sittemmin se on saanut muitakin merkityksiä, kuten vapaasti suomennettuna ”roskapuhetta” ja niin edelleen.

Viranomaiset katsoivat joka tapauksessa, että kyseinen rekisterikilpi on liian härski iikenteeseen ja kielsivät sen käyttämisen. Liikemies Alan Clarke maksoi rekisteritunnuksesta marraskuussa 399 puntaa. Nyt kilpi on mitätöity ja liikemiehen autolle on annettu uusi rekisteritunnus, Daily Mail uutisoi. Otsikoihin tapaus nousi nyt, koska mies aikoo jatkaa ajamista tilaamillaan kilvillä. Mitätöidyillä kilvillä ajamisesta voidaan määrätä sakkoja.