Maailman tyhmin astronautti – kauppasi varastamaansa NASA-kameraa netissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rakettitiedettä pidetään puhekielessä terminä, joka tarkoittaa jotain vaikeaa ja monimutkaista. Samalle alueelle lukeutuvien astronauttien luulisi olevan yhteiskunnan kermaa ja erittäin älykkäitä, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

Nyt NASA on nimittäin haastanut oikeuteen entisen astronautin, joka varasti Apollo 14 -operaatiossa vuonna 1971 käyttämänsä kameran. Siinä on tyhmyyttä jo kerraksi, mutta se ei astronautille riittänyt. Hän nimittäin yritti tehdä varastetulla omaisuudella rahat panemalla kameran myyntiin Bonhamsin huutokauppaan Lontooseen.

Luonnollisesti NASA sai lopulta tietoonsa, että sen omistama harvinainen ja kallis Hasselblad-kamera oli huutokaupattavana, jolloin sen myyntiin pannut astronattikin jäi kiinni. Kameran myyntihinnan arvioitiin nousevan huutokaupassa 60 – 80.000 dollariin, Mirror-lehti kertoo.