Laihdutustuote kiinni huijauksesta – maksoi asiantuntijalle valehtelemisesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monien terveysvaikutteisten tuotteiden antamien lupausten todenperäisyyden kanssa on ollut viime aikoina epäselvyyksiä, kun tuotteiden markkinoinnissa on esitetty väittämiä, joista ei ole ollutkaan pitävää näyttöä tai tutkimustietoa. Nyt eräs tuotemerkki on jäänyt kiinni huijaamisesta.

Australialainen SensaSlim-yhtiö markkinoi laihduttavaa suihketta, ja myyntiä edistääkseen se palkkasi tunnetun ”laihdutusgurun” kehumaan tuotetta mainoksissa ja väittämään että tuotteesta olisi saatu loistavia testituloksia. Yhtiö maksoi Matthew Capehornille tämän kehuista. Nyt on paljastunut, että Capehornille maksettiin ilmeisesti valehtelemisesta.

Capehorn kertoi mainoksissa esimerkiksi, että tuotteen avulla sen käyttäjät onnistuvat pudottamaan painoaan selvästi. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että moista tutkimusta ei todellisuudessa ole koskaan tehty. Australian viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan mainoskampanjan taustoista. Samalla yhtiön pankkitili on jäädytetty. Laihdutusguru on pyytänyt tapahtunutta anteeksi. Yhtiö oli tarjonnut myös Capehornin luotsaamalle laihdutusjärjestölle 350.000 euron lahjoitusta.