Naispormestari hakkasi poliisin – raivokohtaus tallentui videolle – katso

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalla lukuisat poliitikot ovat ryvettyneet erilaisissa skandaaleissa, jotka liittyvät yleensä lahjuksiin, seksiin tai ihmissuhteisiin. Harvemmin poliitikoita syytetään kuitenkaan väkivaltaisuudesta. Nyt sellainenkin tapaus on nähty Filippiineillä.

Davaon kaupungin naispuolinen pormestari Sara Duterte vaikuttaa olevan varustettu keskimääräistä lyhyemmällä pinnalla, sillä hän kävi rajusti poliisin kimppuun ympärillä kuvaavista televisiokameroista huolimatta. Välikohtaus sai alkunsa tuomioistuimen määrättyä, että kaupungissa sijaitsevalla Agdaon alueella saadaan jatkaa talojen tuhoamista. Pormestari oli eri mieltä ja osoitti sen varsin selvästi pahoinpitelemällä poliisin.

Tuomioistuimen määräyksen toimeenpanoa paikalle varmistamaan saapunut poliisi Abe Andres sai nimittäin tuntea pormestarin vihan, sillä tämä iski miestä kolme kertaa nyrkillä kasvoihin yleisön hurratessa vieressä. Purkutuomion saaneessa kokonaisuudessa asui laittomasti yhteensä 217 perhettä.