Apulanta-Toni hyppää ”apinahissistä” 5 km korkeudesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huippusuositun Apulanta-yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen tunnetaan myös ilmailumiehenä, ja pian hän pääsee nauttimaan vapaasta pudotuksesta Jämijärven lentokentällä. Tandem-hyppy on kaiken lisäksi poikkeuksellisen korkea.

Wirtanen hyppää nimittäin yhdessä Tampereen Laskuvarjokerhon tandemhyppymestarin Mika Palosen kanssa tandemlaskuvarjohypyn Jämin lentonäytöksessä lauantaina 16. heinäkuuta peräti viiden kilometrin korkeudesta. Hyppykoneena toimii Panu Kääriäisen ja Janne Laurisen omin käsin rakentama Comp Air 8 – potkuriturbiinikone ”Apinahissi”, joka viime vuonna voitti experimental-rakentajapalkinnon.

Kesällä ahkerasti keikkaileva Apulanta villitsi äskettäin yleisöä myös Seinäjoen Provinssirockissa. Katso muutama kuvamaistiainen keikan tunnelmista tästä.