Hakkereiden pila järkytti amerikkalaiset – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina verkossa on tapahtunut useita merkittäviä tietomurtoja, kun muiden muassa pelitalot ovat joutuneet iskujen kohteeksi. Nyt vuorossa on ollut Fox-kanavan televisiouutisten Twitter-tili, jossa järkytettiin kansalaisia poikkeuksellisen rajulla ilmoituksella.

Hakkerit saivat nimittäin tunkeuduttua Foxin mikroblogiin ja syötettyä aidon uutisvirran keskelle uutisia presidentti Barack Obaman salamurhasta. Viestien mukaan Obama oli menehtynyt iowalaisessa ravintolassa tapahtuneen ampumavälikohtauksen seurauksena saatuaan kaksi luotia päähänsä.

Tämän viestin jälkeen seuraavassa esitettiin surunvalittelut presidentin perheelle ja toivotettiin onnea varapresidentti Joe Bidenille. Samaan aikaan Obama oli todellisuudessa Washingtonissa. Viestit olivat Foxin mikroblogissa nähtävillä tuntikausien ajan.