Kypäräpakkoa vastustanut kuoli – kypärä olisi pelastanut

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa käydään parhaillaan kovaa julkista kädenvääntöä moottoripyöräilijöiden kypäräpakosta. New Yorkin osavaltiossa on parhaillaan valmisteilla laki kypäräpakosta, mutta motoristit ovat vastustaneet sitä laajasti.

Nyt eräs kypäräpakkoa vastaan protestoinut 55-vuotias motoristi on kuollut ja samalla muuttunut esimerkiksi kypäräpakon puolesta. Hän nimittäin kaatui moottoripyörällään lakia vastaan osoitetussa mielenilmauksessa ja löi päänsä kohtalokkain seurauksin.

Mies menetti ajoneuvonsa hallinnan, lensi katuun pyöränsä sarvien yli pää edellä ja sai kuolemaan johtaneet vammat. Tapauksesta uutisoinut Post Standard -lehti kertoo, että mies olisi poliisin arvion mukaan jäänyt henkiin, jos hän olisi käyttänyt kypärää.