Tämä kertoo peniksen pituuden ulkopuolisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhan sanonnan mukaan miehisen sukupuolielimen koon on voinut arvioida muiden muassa jalan ja nenän koosta. Mitä suurempi tuulenhalkaisija tai jalka, sitä suurempi sukupuolielin. Nyt nämä uskomukset voidaan mahdollisesti heittää romukoppaan tutkimustiedon tieltä.

Tilalle on nimittäin tullut – kuten moni on jo aiemmin uskonut – sormien pituus. Tuore eteläkorealainen tutkimus on nimittäin osoittanut, että sormien ja peniksen pituuksilla erikoinen yhteys. Tutkimuksen mukaan nimittäin miehillä, joiden etusormi on lyhyempi kuin nimetön, on suurempi todennäköisyys olla hyvin varusteltu myös jalkovälissä.

Asiasta uutisoineen Asian Journal of Andrology -julkaisun mukaan aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että testosteronin määrällä on yhteys etusormen kasvun kanssa samalla tavalla kuin peniksen kasvunkin kanssa. Tutkimukseen osallistui 144 miestä, joten otos oli poikkeuksellisen pieni ja siksi tuloksiin kannattaa suhtautua varauksellisesti.