Viranomaiset kiinni tökeröstä photoshop-huijauksesta – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina julkisuudessa on kohuttu muiden muassa anorektisten huippumallien lihottamisesta terveemmän näköisiksi digitaalisella kuvankäsittelyllä. Nyt vuorossa on kiinalainen skandaali, jossa maan viranomaiset julkaisivat maanantaina todella tökerösti muokatun huijauskuvan.

Huilin maakunnan aluehallinto joutui heti tuoreeltaan pyytämään julkisesti anteeksi verkkosivuillaan julkaistua valokuvaa, jossa sen virkamiehet näyttävät seisoskelevan valmisteilla olevalla maantiellä. Harjaantumatonkin katsoja huomaa, että kyseessä on tökerö kuvamanipulaatio, joten huijaus paljastui nopeasti.

Anteeksipyynnössään aluehallinto väittää, että kyseinen kuva julkaistiin verkossa vahingossa, kun alkuperäiset kuvat eivät onnistuneet, Xinhua uutisoi. Pahoittelussa todettiin kuitenkin, että viranomaiset ymmärtävät kuvasta nousseen kohun ja että asia haluttiin korjata mahdollisimman nopeasti.