Amerikkalaiskoulut eivät enää opeta lapsia kirjoittamaan

Ohhoh! · Stara.fi

Ympäri maailmaa tapahtui 90-luvun ensimmäisen puoliskon aikana merkittävä muutos, kun tietokoneet tulivat toden teolla myös koulumaailmaan. Samoihin aikoihin kouluihin tulivat ATK-tunnit ja kirjoituskoneet vaihtuivat tietokoneisiin.

Tuolloin moni pohti ääneen sitä tuleeko käsin kirjoitettu teksti kohtaamaan joskus sukupuuttonsa. Kovin moni sellaiseen tuskin uskoi, mutta nyt Yhdysvalloista kantautuu huolestuttavia tietoja. Laadultaan usein kyseenalaistettu amerikkalainen koulujärjestelmä aiheuttaa nimittäin parhaillaan tyrmistystä.

Indianan osavaltio on nimittäin ilmoittanut, ettei se enää jatkossa vaadi kouluja opettamaan kynällä kirjoittamista. Osavaltion opetusviranomaisten 25. huhtikuuta antaman ilmoituksen mukaan opettajien tule jatkossa keskittyä tekemään oppilaistaan tehokkaita tietokoneen näppäimistön käyttäjiä, The Times of Munster -lehti uutisoi.

– Käsin kirjoittaminen on kuolevaa taidetta. Kaikkea ei ole enää kirjoitettu käsin, koulutarkastaja Karyle Green kommentoi lehdelle.

Nähtäväksi jää miten indianalaiset lapset tulevat jatkossa toimeen esimerkiksi muistiinpanojen tai kauppalistojen kirjoittamisessa sähkökatkon sattuessa.