Ambulanssimiehet ryöstivät avuttomia potilaita

Ohhoh! · Stara.fi

Ambulanssien ensihoitajat ovat usein asiakkaansa luona silloin kun he ovat kaikkein puolustuskyvyttömimmässä tilassa. Nyt Kiinassa ensihoitajat ovat huomanneet tämän ja päättäneet arvottaa potilaiden omaisuuden tärkeämmäksi kuin heidän henkensä ja terveytensä.

Erästä ambulanssimiehistöä syytetään nimittäin parhaillaan asiakkaidensa ryöstöistä. Potilaiden hoidon sijaan he ovat ensimmäiseksi tutkineet potilaiden taskut ja ryöstäneet mukana olleen omaisuuden. Tapaukset tulivat julki, kun eräs silminnäkijä ihmetteli ensihoitajien toimintaa Guangzhoun rautatieasemalla. Potilaan ryöstämisen jälkeen ensihoitajat aikoivat lähteä pois hoitamatta potilasta lainkaan. Paikalle osunut poliisi määräsi heidät kuitenkin töihin.

Potilaiden ollessa kunnossa kyse olisi vain varkauksista. Nyt ryöstön tunnusmerkit kuitenkin täyttyvät, koska uhrien henkeen ja terveyteen kohdistuu vakava uhka. Ensihoitajien erikoisen aseman johdosta heidät voidaan tuomita myös törkeistä ryöstöistä.