”Kesäfestivaalit kuolevat kolmessa vuodessa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa juhlitaan parhaillaan samanaikaisesti useita kesäfestivaaleja, mutta äskeisenä juhannuksena niitä ei enää löytynyt kovinkaan runsaslukuisena. Vielä kymmenen vuotta sitten juhannusfestivaaleja löytyi lukuisia ympäri maata. Nyt eräs asiantuntija povaa festarien kuolemaa.

Englantilainen festivaalilegenda, Glastonburyn jättifestivaalin organisaattori Michael Eavis, on yksi alan vaikutusvaltaisimmista ihmisistä koko maailmassa. Hän on tehnyt festivaaleilla yli 50 miljoonan omaisuuden. Vuonna 1970 Glantonburyn festivaalin perustanut konkari ilmoittaa The Times -lehden haastattelussa uskovansa, että kesäfestivaalit ovat kuolemassa. Eavisin mukaan kohtalon hetket nähdään jo kolmen vuoden kuluttua.

Perusteluksi ennustukselleen hän mainitsee ulkomaille suuntautuvien keikkamatkojen hintojen rajun laskun. Britanniassa kesäfestivaalien tarjonta on parhaillaan ylimitoitettu kysyntään nähden, joten alalla on väkisinkin tulossa luonnollista karsintaa. Syylliseksi Eavis nimeää myös taloustaantuman ja kasvavan työttömyyden yhdessä lippujen hintojen nousun kanssa. Konkreettisena esimerkkinä hän mainitsi parin vuoden takaisen Glastonburyn, jonka pääesiintyjäksi kiinnitettiin Jay-Z. Se oli valtava floppi, ja tapahtuma oli mennä siksi konkurssiin.