R.I.P. News of the World – toimittajia ja esimiehiä vankilaan?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediahistorian todennäköisesti suurin skandaali saavutti tänään merkittävän virstanpylvään, kun Britannian suurin sanomalehti News of the World lakkautettiin skandaalin takia. Lehden toimitus on jäänyt kiinni ihmisten systemaattisesta salakuuntelusta.

Toimituksen epäillään kuunnelleen jopa tuhansien ihmisten puhelinvastaajia, ja joukossa on sadoittain julkkiksia ja jopa kuninkaallisia. Tuoreimpien paljastusten myötä viimeisetkin mainostajat jättivät lehden ja omistaja News International ilmoitti lehden lakkauttamisesta. Viimeinen numero ilmestyi tänään sunnuntaina. Skandaalin jälkipyykin peseminen jatkuu kuitenkin vielä pitkään. Tällä hetkellä useita lehden toimittajia ja esimiehiä on pidätettynä.

Sunday Times -lehden saamien tietojen mukaan heistä yhdeksän voidaan tuomita jopa ehdottomaan vankeuteen. Heidän lisäkseen myös kolme poliisia on yhtä tukalassa tilanteessa vuodettuaan maksua vastaan salaisia tietoja lehdelle. Yksi pidätetyistä on lehden entinen päätoimittaja, jonka pääministeri palkkasi sittemmin avustajakseen. Poliisi jatkaa esitutkintaa ja kuulusteluja vielä viikkokausia. Lehtitalon sisältä tilannetta kommentoitiin ”aikapommin päällä istumiseksi”.