Erikoiskuljetus: Draken-hävittäjä Tampereen keskustaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella nähdään ensi torstaina varsin harvinainen näky, kun Saab J35F Draken -hävittäjälentokone laskeutuu kaupungin ydinkeskustan Sorin aukiolle. Lentokone saapuu paikalle erikoiskuljetuksena noin kello 14.30.

Lentokone ja ilmavoimien entinen hävittäjäpilotti, eversti evp. Kari Janhunen, ovat matkalla seuraavana viikonloppuna Pohjois-Satakunnassa Jämijärvellä järjestettävään suureen kansainväliseen lentonäytökseen, jonka maanäyttelyn tähti veteraanihävittäjä on. Janhunen on lentänyt juuri kyseisellä yksilöllä, DK-241:llä kaksi lentoa vuonna 1992.

– Lätkää ruotsalaiset eivät osaa pelata, mutta lentokoneiden rakennustaito on hyppysissä. Draken istuu kuin hanska käteen, eversti Janhunen kiittelee.

Drakenin lisäksi Sorin aukiolla esitellään tamperelaista harrasteilmailua, jota nähdään tulevana viikonloppuna Jämi Fly In – ilmailutapahtumassa myös taivaalla. Esillä on muiden muassa Suomen suurin suihkumoottorilennokki ja Tampereen Laskuvarjokerho ry. Taivaalla nähdään ainakin vilaukselta Samit Kontio & Nikulainen, jotka hekin esiintyvät viikonlopun näytöksessä.