Lentokenttien turvatarkastukset naurunalaisiksi – puukon kanssa koneeseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina erityisesti Yhdysvalloissa lentokenttien turvatarkastajat ovat syyllistyneet turvallisuuden nimissä törkeisiin ylilyönteihin, joiden kohteena ovat olleet yleensä naiset ja lapset. Julkisuuteen on tullut kymmeniä tapauksia, jotka ovat jopa seksuaalisia ahdisteluja. Samaan aikaan tarkatukset maksavat satojamiljoonia.

Viime kuussa 95-vuotias syöpään kuolemaisillaan oleva vanhus pakotettiin riisumaan märkä vaippansa ruumiintarkastuksen yhteydessä. Entinen Miss USA nimittäin raivostui keväällä, kun turvatarkastaja kosketti hänen vaginaansa neljä kertaa yhden tarkastuksen aikana. Lisäksi myös lukuisia lapsia on ahdisteltu tarkoilla ruumiintarkastuksilla.

Viime aikoina turvatarkastajia onkin syytetty seksuaalisesta ahdistelusta, sillä he ovat kosketelleet asiakkaita toistuvasti sopimattomalla tavalla. Julkisuudessa on väläytelty myös mahdollisuutta, että turvatarkastajat saavat matkustajien intiimialueiden koskettelusta seksuaalista tyydytystä. Samaan aikaan tarkastusten läpi on kuitenkin kuljetettu lukuisia käsiaseita ja puukkoja, joten tarkastuksista ei näytä olevan vastaavaa hyötyä.

Nyt tästä on jälleen saatu käytännön esimerkki, kun amerikkalainen Sara Gallienne käveli useiden lentokenttien turvatarkastusten läpi seitsemänsenttinen puukko käsilaukussaan. Kukaan ei kiinnittänyt puukkoon huomiota, vaikka muuten tarkastukset olivat olevinaan hyvinkin tarkkoja, WTVR News uutisoi. Lehti pyysi kommenttia tarkastuksista vastaavasta virastosta, joka kertoi tarkastajien keskittyvän pääasiassa pommeihin. Niitä ilmeisesti odotetaan löytyvän erityisesti juuri vanhusten vaipoista, pikkulasten housuista ja mallikaunotarten jalkoväleistä.