Ihmiset pelastivat valaan hengen – katso henkeäsalpaava kiitos

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Merenelävien ja ihmisten kohtaamiset nousevat usein otsikoihin, erityisesti kun on ollut kyse esimerkiksi vaarallisten medusojen ja haiden iskuista. Toisinaan uutiset ovat kuitenkin positiivisia, ja nyt tällaisesta saadaan kyyneleet silmiin nostattava esimerkki.

Kaliforniassa valaita kuvannut asiantuntijaseurue huomasi keskellä lahtea paikallaan maanneen valaan. Pian he huomasivat sen olevan pahasti takertunut kalastajien verkkoihin ja hukkumaisillaan. Kuolleeksi luultu valas antoi kuitenkin yllättäen elonmerkkejä, jolloin Michael Fishbach päätti yrittää pelastaa sitä. Videollaan Fishbach kertoo katsoneensa valasta silmiin ja sen ymmärtäneen, että ihmiset ovat tulleet apuun.

Monien vaiheiden kautta valas pelastui varmalta kuolemalta neuvokkaiden ja rohkeiden ihmisten avulla. Paras oli kuitenkin vielä näkemättä. Valas nimittäin ymmärsi ihmisten pelastaneen sen hengen. Siksi jättimäinen kaunotar järjesti pelastajilleen henkeäsalpaavan ja ennennäkemättömän upean kiitoksen, joka tallentui myös videolle. Videosta kertoi Ilta-Sanomat.