Kohuttu kaivurikilpailu jatkunut jo kuusi viikkoa: Osallistujat hengenvaarassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kauppakeskuksissa ympäri Suomea on jo pian seitsemän viikon ajan ihmetelty kaivurissa istuvia kilpailijoita. Alunperin mukana oli kuusi kilpailijaa, joista kaksi on tähän mennessä keskeyttänyt. Kilpailijat istuvat parhaillaan kaivureissa Tampereella, Lappeenrannassa, Espoossa ja Kempeleellä.

Nyt Tamperelainen-lehti on uutisoinut kilpailuun liittyvistä vakavista terveysriskeistä. Asiantuntija, UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari kertoo viikkokausien istumisen olevan hengenvaarallista ja voivan johtaa veritulppaan ja sydänkohtaukseen.

– Kaikkein akuutein on veritulppa. Pitkä istuminen huonossa asennossa ja vähäinen juominen lisäävät riskiä merkittävästi, Vasankari kertoi Tamperelainen-lehdelle.

Kilpailun järjestäjän mukaan kaivureissa istujat ovat mukana omalla vastuullaan. Pisimpään kaivurissa istunut saa palkinnoksi noin 30.000 euron arvoisen minikaivurin.