Ökyilyn maailmanennätys: 4 000 000 000 euron huvijahti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman ökyrikkaat ovat vuosien varrella rakennuttaneet toinen toistaan hienompia yksityisiä huvijahteja, joista on syntynyt todellinen kilpavarustelu. Nyt malesialainen liikemies on iskenyt kehiin pelimerkit, joita ei aivan heti panna paremmaksi.

Nimettömänä pysyttelevä liikemies on nimittäin hankkinut peräti neljän miljardin arvoisen History Supreme -nimisen huvijahdin, jolle ei maailman meriltä löyty tällä hetkellä haastajaa. Laivaan on käytetty tuhansia kiloja jalometalleja, ja esimerkiksi aluksen ankkuri on halpis-kultauksen sijaan täyttä kultaa, Newslite uutisoi. Katso kuvat tästä.

30 metriä pitkän huvijahdin koristelu on liverpoolilaisen kultasepän Stuart Hughesin käsialaa. Projektin tekemiseen kului häneltä kolme vuotta. Laivalla kaikki mikä kiiltää on kultaa – tai platinaa. Jotta ökyily pääsisi uudelle asteelle, on aluksessa nimittäin myös runsaasti platinaa. Kuin pisteenä i:n päällä aluksesta löytyy myös aidosta meteoriitista ja graniitista tehty seinä sekä – tietenkin – myös aito dinosauruksen luu.