Televisiolegenda Erkki Toivanen menehtyi 73-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen televisiohistorian maineikkaimpiin toimittajiin lukeutunut Erkki Toivanen on menehtynyt 73-vuotiaana Lontoossa pitkällisen sairauden seurauksena. Asiasta kertoi tänään Toivasen pitkäaikainen työnantaja Yleisradio.

Toivaselta leikattiin viime joulukuussa aivoista syöpäkasvaimen alku, ja operaatiota seurasi useita viikkoja kestänyt sädehoito. Hän sairaudestaan huhtikuussa Iltalehden haastattelussa.

– Pakko tässä on parantua. Ja olen varma, että parannunkin. Ensi viikolla on vuorossa kontrollikäynti ja olen sen suhteen erittäin toiveikas. Kaikki ei vain mene hyvin, vaan kaiken on mentävä hyvin, Erkki Toivanen totesi Iltalehdelle.

Vuonna 2001 eläkkeelle jäänyt Erkki Toivanen tuli tunnetuksi erityisesti ulkomaankirjeenvaihtajana, ja hänen tunnusomainen ”Täällä Erkki Toivanen, Lontoo” oli aikoinaan myös imitaattoreiden suosikkilausahdus. Lontoossa 45 vuoden ajan asunut Toivanen ajautui toimittajaksi aikoinaan sattumalta. Hän aloitti Yleisradion kirjeenvaihtajana Lontoossa vuonna 1972. Pariisiin hän siirtyi vuonna 1987.